42anzac-dining-BW.jpg
       
     
MOUNT HAWTHORN ADDITION
       
     
anzac12.jpg
       
     
anzac11.jpg
       
     
anzac2.jpg
       
     
anzac6.jpg
       
     
anzac8.jpg
       
     
42anzac-dining-BW.jpg
       
     
MOUNT HAWTHORN ADDITION
       
     
MOUNT HAWTHORN ADDITION

LOCATION: Mount Hawthorn, Western Australia
PROJECT TYPE/SERVICES: Residential Architecture/Partial Architectural Service to Building Approval
FLOOR AREA: 200 square metres

This project is a substantial addition and renovation to a 1910 four room cottage in Mount Hawthorn for a young couple with two young children.
The challenge here is to turn a tiny old run down four room cottage into a fresh, contemporary, spacious family home and entertainers dream, within a modest budget. Our solution was to come up with a design that met the clients practical needs and lifestyle requirements with a single storey, open plan addition that steps down to the rear to accommodate the sloping site. The project has received planning approval from the Town of Vincent.

The top 5 features of the design include:

1 - a large double garage coming off the rear laneway with room for the plumbing truck and a trailer as well as undercover access to the main house
2 - a home office/kids rumpus room coming off the living area but able to be closed off with bifold doors
3 - north facing high level louvre windows to the living room for ventilation and to let in the winter sun
4 - a spacious open plan living/dining/kitchen area opening on to a generous covered deck with it’s own outside kitchen
5 - possible future swimming pool and deck design included as part of the planning approval documents

anzac12.jpg
       
     
anzac11.jpg
       
     
anzac2.jpg
       
     
anzac6.jpg
       
     
anzac8.jpg